Kafeer

Jeg var på kafe for et par dager siden og satt i de stolene beskrevet i Greenhorns her. Du kunne tenke på om du vil ta turen dit, men det er definitivt verdt det. Hvis du som jeg liker en kopp god kaffe med brunt sukker til, og kanskje en liten nibbel med sjokolade i en eller annen form, da er det et glimrende valg. Uten spørsmål.

greenhorns

Mens jeg var der chattet jeg med en venn av meg. Han diskuterte som en mann, men var i grunnen enig med meg, spesielt når jeg endret oppfatning. Det vi var enige om var at når nesten hvert eneste menneske mellom 10 og 60 år er koblet sammen med kabel, er det en enorm ressurs. Hvis du lurer på noe, søker du på internett. Hvis du skal ut å spise, sjekker du nettet, eller for å finne en matoppskrift. Hvis du er syk, eller har utslett, leter du der. På facebook er hele nettverket ditt loggført, eller om du leter etter telefonnummer. I E-postene dine står det mye tanker, håndtverkere finner du på nett, og alle nyheter finner du på nett. Interessene dine er tydelige fra hvilke linker du velger. Din politiske dreining likeså.

All informasjon går via kabler til et system av servere som vi aldri har sett og er operert av operatører vi ikke kjenner. Operativsystemer er stort sett laget av amerikanere (for alt vi vet). Det betyr at servere og all din privattrafikk kan håndteres av hvilken politisk gruppe som helst uten at 99% av landets befolkning hadde merket en eneste forskjell.

De ville ha kunnet lest hva hver eneste en av oss tenker. Er ikke det skummelt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *