Terrortrusselen og overvåkning av internett

Det kan sies mye om dette, men det som ble helt klart i 2012 for alle mennesker med en hjerne, var at overvåkning av internett ble helt nødvendig. Da Breivik lekte action-man med skytevåpen og undommer, ble alle klar over linken mellom ekstremisme og internett. Den offisielle forklaringen var at Breivik hadde spillt for mye voldelige dataspill, samt kommet i kontakt med noen få mennesker ingen kunne finne, men som hadde kalt seg ”knights templar”.

Dette eksemplet viser hvor fritt internett er. Breivik selv sier at han fikk hjelp og støtte fra andre individer på nettet, men ingen gjorde synlige fremstøt for å finne disse. Om de har motivert til terror en gang, kan de gjøre det igjen, men de er borte.

Slik har det vært helt nødvendig å lage et overvåkningsystem som filtrerer all trafikk i håp om å peke ut slike individer og rødmerke dem før de dreper 80 mennesker og bomber Oslo. Dette tar tid å innføre, men det kommer, om det ikke allerede er her.

Er ikke dette bra, sier du? Jovisst, jeg ønsker ingen døde og er ikke opptatt av bomber. Problemet er at når dette systemet er innført, og et filter leter etter nye Breiviker, er det ingen grenser hvor mange filter som settes i bruk, for å kartlegge hva folk tenker om nyheter, sport, politiske standpunkter, hva de spiser til middag, hvordan vi reagerer på reklame og mange, mange flere.Og da snakker vi om et seriøst propaganda våpen. Se mer her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *